Mexican Mocha Paletas

Image: Califia Farms - Mexican Mocha Paletas recipe

Makes 6 popsicles

2 10.5-ounce bottles Mocha Mexica Coffee
4 ounces bittersweet chocolate, chopped
3 tablespoons brown sugar
1/4 teaspoon cayenne pepper

Divide the Mocha Mexica Coffee between six 2.5-ounce popsicle molds. Freeze until completely solid, at least 4 hours and up to 3 days in advance.

20 minutes before serving, unmold the popsicles and place on a parchment-lined baking sheet. Return to the freezer while you melt the chocolate.

Mix the brown sugar and cayenne in a small bowl. Set aside. Heat the chocolate in the top portion of a double boiler set over simmering water. Stir constantly with a rubber spatula until melted. Drizzle the chocolate over the top 2-inches of the popsicles, then sprinkle with the brown sugar-cayenne mixture. Return to the freezer until the chocolate is set. Serve cold.

Traducción en Español

Paletas de Mocha Mexicanas
Hace 6 paletas

2 envases de 10.5 oz de Café Mocha Mexica
4 onzas de chocolate negro, picado
3 cucharadas de azúcar morena
¼ cucharadita de pimiento de cayena

Dividir el café entre seis moldes de paleta de 2.5 oz.  Congelar hasta que esté totalmente sólido, por lo menos 4 horas y hasta 3 dias antes.

20 minutos antes de servir, desmoldar las paletas y colocar sobre una bandeja de hornear, forrado con papel sulfurado.  Volver a congelar las paletas mientras se derrite el chocolate.

Mezclar el azúcar y la pimienta cayena en un tazón pequeño.  Ponga a un lado.  Calentar el chocolate en la parte superior de un baño maría sobre fuego lento.  Revuelva constantemente con una espátula de goma hasta que este fundido.

Rociar el chocolate fundido sobre las 2 pulgadas superiores de la paleta.  Después espolvorear con la mezcla de azúcar morena-cayena.   Regresar al congelador hasta que el chocolate se endurezca.  Servir frio.